Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många illa berörda av demonstration på torget

Många reagerade starkt i lördags när de såg sköldar med strypsnaror på Brotorget. En nazistisk grupp manifesterade i Bollnäs.

Flera torgbesökare tyckte också att det var obehagligt att gruppen filmade på plats. Polisen tillkallades, men ansåg sig inte kunna göra något.

En konstig stämning spred sig på Brotorget igår när ett 15-tal personer kom marscherade igår strax före klockan 12.00 med påslaget sirenljud som bakgrund. De flesta var män under 35 år. Väl på torget radade gruppen upp sig framför den pågående backluckeloppisen. De bar fanor och två sköldar med strypsnaror på. De höll tal och delade sedan ut flygblad. Många på torget reagerade med att ringa polisen. De kom till platsen efter en ungefär en timme. Flera förbipasserande som inte ville ta emot flygblad kallades idioter och många kände obehag. Gruppen filmade och fotograferade även folk som rörde sig på torget.

– De har inte tillstånd att demonstrera och det är ett brott mot ordningslagen, men det är inte mycket vi kan göra, säger en av poliserna på plats.

Gruppen stannade på torget i drygt tre timmar.