Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många idéer om Kläppa

Engagemanget för Kläppaområdets framtid är så stort att möjligheten att komma med förslag gällande områdets framtid har förlängts med en vecka.

Synpunkterna på förslaget till ny detaljplan för Kläppaområdet i Ljusdal, delen mellan Hudiksvallsvägen, Hybovägen, Godtemplarvägen och Gyllene Hästen, är många. Efter samrådsmötet som hölls i mitten av mars har kommunen fått in både skriftliga och muntliga förslag om hur området kan utvecklas. I fredags var det egentligen sista dagen för att komma in med synpunkter men då flera företag bett om uppskov har tiden förlängts med en vecka.

Den gamla detaljplanen för området är från 1979 och innehåller ett vägreservat som inte längre är aktuellt. Ljusdals kommun tog initiativ till ny detaljplan för att kunna ta vägreservatet i anspråk för handel och småindustri.

En ny detaljplan kan, som tidigast, bli klar att antas i slutet av detta år.