Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många har sökt toppjobbet

Nu har ansökningstiden gått ut för tjänsten som kommunens nya ekonomichef. 18 personer har anmält sitt intresse.

- Jag tycker att det är positivt att så många uttalat sitt intresse. Det är ett antal personer som har på fötterna för en sådan här tjänst, säger kommunchef Bengt Friberg.

Han skulle ägna tisdagseftermiddagen och kvällen åt att gå igenom ansökningarna.

Sedan ska några väljas ut till intervjuer och efter det blir det en ny gallring till djupintervjuer.

Målsättningen är att en av de sökande ska erbjudas tjänsten före årsskiftet.

Nuvarande ekonomichef Anders Svedman jobbar till maj, och går sedan i pension. Tanken är att den nya ekonomichefen ska hinna gå parallellt under april.

- Vi ligger bra till i tid, säger Bengt Friberg.

Bland de sökande märks fem lokala namn. Det är Anette Ståby, Hudiksvall, Karin Kring, Forsa, Karolin Nylander, Näsviken, Micaela Hedin, Hudiksvall, och Tomas Rahm, Hudiksvall.

De övriga som söker tjänsten är Anna Lärka, Linköping, Bo Glas, Sundsvall, Christer Franzen, Malmö, Eric Carlsson, Sundsvall. Gunnar Johnsen, Gnosjö, Kenneth Johansson, Gammelastad, Maj-Lis Eriksson Holm, Sveg, Mats Björk, Södra Sundderbyn, Mikael Eriksson, Skinnskatteberg, Monica Sellhammar, Åmotsbruk, Nils-Göran Johansson, Alnö, Owe Fahlén, Sundsvall, och Peter Sjöbom, Njurunda.