Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många har redan deklarerat

Var tredje Söderhamnsbo som har möjlighet att deklarera elektroniskt, har redan lämnat sina uppgifter till Skatteverket.

Vid midnatt den fjärde maj är det deklarationsstopp. Den som inte lämnat in sin deklaration innan dess, antingen elektroniskt eller med blankett, riskerar förseningsavgifter.

Men många har varit ute i god tid. Redan i förra veckan hade var tredje löntagare och enskild näringsidkare i Söderhamns kommun deklarerat elektroniskt, det vill säga via sms, telefon eller internet.

- Det ser väldigt bra ut för e-deklarationerna och det är vi tacksamma för. Det medför en enklare hantering för oss, säger Malin Wirsén, chef för service- och kommunikationsenheten på Skatteverkets mittsektion.

Huruvida de övriga två tredjedelarna av befolkningen ännu inte deklarerat eller om de gjort det på traditionellt sätt med blankett, går ännu inte att utröna.

Skatteverkets mål är att 60 procent av alla som har möjlighet ska deklarera elektroniskt. Till och med den 28 april hade 2 654 245 elektroniska deklarationer lämnats in från hela landet, vilket motsvarar cirka 35 procent av alla som kan. Det innebär en ökning på nära 20 procent, jämfört med motsvarande dagsnotering i fjol.