Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många besök trots värmen

Årets upplaga av höstmarknaden i Bollnäs hölls i bästa högsommarvärme.

Men trots hettan kom fler besökare än väntat och arrangörerna kunde dra en lättnadens suck.

– Vi är väldigt nöjda med tanke på vädret, säger Yngve Norgren.

Annons

Helgens marknad lockade mellan 110 och 120 knallar från olika delar av landet. När marknaden drog i gång på fredagen gassade solen från en klarblå himmel och högsommarvärmen höll sedan i sig under både lördagen och söndagen. Det brukar betyda att många väljer bort en marknad för att i stället slappa på stranden eller vara i sommarstugan.

Yngve Norgren, som driver Bollnäs höstmarknad tillsammans med Sven-Olof Wiklund, berättar att det optimala marknadsvädret är mulet men uppehåll och 18-20 grader. Trots att helgen präglades av högsommarvärme påverkades inte besöksunderlaget så mycket som arrangörerna hade befarat.

– På lördagen var det lite färre besökare än tidigare år, då var det alldeles för varmt. Men i dag (läs söndag) har det varit riktigt bra. Många knallar har sagt att de är imponerade av alla besökare som har kommit hit trots värmen.

Årets höstmarknad har haft besökare även från bland annat Gävle och Härjedalen. Eftersom marknaden inte tar inträde kan Yngve Norgren inte säga hur många besökare det har varit under de tre dagarna.

– Men allt har fungerat bra och vi är mycket nöjda. Och knallarna har genomgående varit imponerade över Långnäsområdet och Bollnäs som stad, säger Yngve Norgren.