Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måndagens blåljus: Stal verktyg för en miljon, arg dikeskörare och kopparstöld

Här samlas dagens olyckor, polishändelser och bränder.

Klicka på blålänkarna för att läsa de fullständiga artiklarna.

Trafiken

Vid 13-tiden på måndagen läckte en lastbil ut cirka 100 liter hydraulolja på vägbanan vid Norrbyn, norr om Kilafors.

Brott

En man satt på resecentrum i Ljusdal en kväll i februari och tänkte att han ville göra Ljusdal vackrare. Då målade han på en papperskorg – något han nu bötfälls för.

På måndagsmorgonen upptäcktes inbrott i flera containrar i Hudiksvall. Gods för drygt en miljon kronor har stulits, enligt polisen.

Inbrottet vid bygget av nya Folktandvården orsakade stora och ovälkomna kostnader plus många extra arbetsuppgifter för entreprenörerna.

Under natten mot fredag stals ett kassaskåp vid ett butiksinbrott i Hudiksvall. Butikens entrédörr har brutits upp, och sedan har någon släpat ut ett stort kassaskåp.

Under helgen anmäldes flera inbrott i Hälsingland. På måndagen upptäcktes två nya stuginbrott i Västtjärn, Ilsbo.

Mellan lördag och söndag stal någon 400 liter diesel från en lastbil i Tandsjöborg, väster om Los.

Polisen blev uppringd på lördagsnatten om en bil som körde vingligt på Forsavägen. I bilen hittade polisen diesel och 100 kilo kopparkabel som misstänks vara stulet.

Två personer stannade på lördagsmorgonen för att hjälpa en man som kört i diket i Färila. När de upptäckte att de inte hade en bogserlina blev mannen förbannad – och krossade en baklykta på deras bil.

Mannen har flera gånger dömts för grov olovlig körning. Nu har han ertappats med att köra drograttfull utan körkort i Bollnäs – och döms på nytt till fängelse.

Bränder

Räddningstjänsten larmades om en befarad soteld i en villa utanför Marmaverken. Det visade sig att det var löv i skorstenen som tagit fyr.

Övrigt

På jobbet kallar kollegorna dem för "snusket" – de som utreder sexuella övergrepp mot barn på internet. Övergreppen kan handla om män som tvingar flickor att skicka nakenbilder, eller förövare som tvingar barn att begå övergrepp på sig själva. 

■■ TIPSA! Har du något annat tips? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.