Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man utan bössa hängs ut som jägare

På Protect The Predators hemsidahängs jägare och andra utpekade "varghatare" också ut med både bilder och kontaktuppgifter.

Flera av dem bor här i området.

Annons

Det var i början av sommaren som sajten Protect The Predators, PTP, började uppmärksammas runtom i landet. Sajten uppger sig vilja "göra livet svårare för jägare och göra plats för rovdjur" och innehåller bland annat en databas, där man kartlägger jägare och "varghatare". Bland de uthängda på sajten finns personer från flera Hälsingekommuner.

Men en av dem är mycket överraskad av att han blivit uthängd. Han fick veta det samma dag som det skedde, av en bekant som sett det.

– Jag har ingen jaktlicens, ingen jägarexamen, ingen bössa och ingen licens för någon bössa. Jag förstår inte varför de tror att jag är jägare, säger han.

– Och för det andra har jag inte någonsin sagt något som kan tolkas som att jag inte vill ha varg i skogen.

Han hörde av sig till PTP och bad att bli bortplockad ur databasen.

– Men jag fick ett halvspydigt svar om att de hade massor av information om mig och att de skulle hänga ut mig i en artikel snart. Jag har ingen aning om vad de tror att de vet om mig.

Hans anhöriga har uppmuntrat honom att polisanmäla.

– Man har ju hört en del rykten om den där sidan, att de ringer och hotar folk, knackar på dörren och skär upp däcken. Om det är sant känns det såklart obehagligt, säger han.

Sidans medlemmar är anonyma, men har förklarat via e-post till Hälsingetidningar:

"Eftersom som värnare har blivit kartlagda under en längre tid och får dagligen utstå hot från jägare och varghatare så tycker inte vi det är mer än rätt att göra det samma tillbaka, enda skillnaden är att vi hotar inte eller har vapen vi förmedlar bara information."

Annons