Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man tog exets pengar till resor

Mannen spenderade sin exsambos pengar på resor och hotell. Hudiksvalls tingsrätt dömde honom för bedrägeri men valde ett lindrigt straff.

För ett år sedan förde Hudiksvallsbon över 100 000 kronor från sin före detta sambos konto till sig själv. Han lyckades lista ut hennes kod till bankdosan och gjorde överföringar via internet. Med pengarna reste han till Amsterdam och vidare till Turkiet.

– Jag mådde dåligt. Jag ville bara försvinna bort härifrån. Jag bytte från hotell till hotell för att ingen skulle hitta mig, sa mannen när han ställdes inför Hudiksvalls tingsrätt på onsdagen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, förklarade sitt agerande med psykisk ohälsa. Enligt domaren ligger straffvärdet för bedrägeriet på tre månaders fängelse. Det bedöms dock som låg risk för att mannen begår brott igen och han har dessutom betalat tillbaka pengarna. Rätten tog också hänsyn till att mannen mådde dåligt vid tillfället, och dömde honom till endast villkorlig dom utan att kombinera den med böter eller samhällstjänst, som åklagaren begärt.

Villkorlig dom innebär att man måste sköta sig under två års prövotid, annars kan domstolen utdöma en annan påföljd.