Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man styr inte över allt i sitt liv

Det står absolut inte skrivet i pannan på någon människa när man föds vilket liv man ska få leva och inte heller vilken människa man ska bli i samhället i livet.

Det står absolut inte skrivet i pannan på någon människa när man föds vilket liv man ska få leva och inte heller vilken människa man ska bli i samhället i livet.

Har man tur så går allt jättebra och dessutom om man har ett starkt psyke och en trygg kärleksfull uppväxt med människor som hela tiden finns hos oss och som tar sig tid att lyssna på en och ser en.

Det är ett jätteenkelt uttryck att säga dessa ord. Ja, man väljer ju sitt eget liv. Visst gör vi alla fel. Men, men under livets resa så kan vad som helst "hända", vem som helst kan falla in i ett missbruk, alkohol, sjukdom och andra sociala tunga djupa problem. Det räcker kanske med arbetslöshet, skilsmässa, olycka, vad som helst. Livet är mer skört än vad vi tror.

Så jag tycker att man bör tänka sig för riktigt noga innan man dömer och skitar ner sina med människor oavsett hur människor ser ut och beter sig i olika klasser och situationer. Det kan bero på så mycket varför.

Man kan tänka och tycka tyst när man inte vet varför. Med andra ord psykologiskt tänkande "Också ska man alltid titta först till sin egen situation."

Det är bättre att hjälpa än att stjälpa.

Ing-Marie Samuelsson

före detta kriminell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel