Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man stoppades med över 50 gram amfetamin – döms till skyddstillsyn

I april ertappades en man med över 50 gram amfetamin i Hudiksvall. Han döms nu till skyddstillsyn för flera brott.

Mannen stoppades i centrala Hudiksvall den 27 april då han ertappades med 50,7 gram amfetamin, förpackade i flera olika påsar. Vid samma tillfälle hade han även kniv på sig på offentlig plats.

Han har också burit kniv vid ytterligare två tillfällen, en gång i mars 2016 i Hudiksvall samt en gång i juni 2017 i centrala Ljusdal. Mannen varken erkänner eller förnekar något av fallen då han uppger att han inte minns händelserna.

Mannen stod också åtalad för att ha snattat en flaska whisky från systembolaget i Hudiksvall i mars 2016 och för att ha stulit två tröjor från en klädbutik i augusti samma år.

Mannen, som är i 50-årsåldern erkänner båda händelserna samt innehav av narkotika och döms nu vid Hudiksvalls tingsrätt för narkotikabrott av normalgraden, tre fall av brott mot knivlagen, samt två fall av snatteri. Påföljden blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här