Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man som skulle få missbruksvård hade cannabis i kalsongerna

En man som kommit till beroendekliniken Selfhelp i Söderhamn misstänks ha tagit med sig droger i syfte att sälja vidare. Efter att personalen larmat polisen hittades cannabis i mannens kalsonger och 150 misstänkt narkotikaklassade tabletter.

Samtalet inkom till polisen strax efter klockan 21 på söndagen.

– Då ringer personalen om en person som de inte kan hantera. Vi åker dit och man hittar en mindre mängd cannabis i hans kalsonger och 150 stycken tabletter som vi tror är narkotikaklassade, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen.

Läs också: Påverkad kvinna hittades liggande under bil – är nu anhållen för flera brott

– De var förpackade på ett sätt så vi tror att han har för avsikt att sälja vidare.

Boendet är ett hem för behandling av missbrukare och mannen hade själv kommit dit för att få hjälp. Men personalen bedömde att han inte kunde vara kvar.

Läs också: Brev med LSD upptäcktes av tullen – ung Hudikman får böta 45 000 kronor

Socialtjänsten i mannens hemstad fattade under kvällen beslut om att han istället skulle placeras på en beroendeenhet i Stockholm och Gävleborgspolisen körde ner honom under natten.

Mannen är misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

Läs också: Polisen påträffade påverkad kvinna med kniv och en man med hasch i fickan