Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man slog sin styvdotter på armen – döms för misshandel

En man och hans tonåriga styvdotter blev osams. Han ville att hon skulle hämta ved, medan hon hade lovat att hjälpa en anhörig att handla.

Tonåringen gick ut till den anhörigas bil, och då gick styvpappan efter. Det slutade med att polis tillkallades till bostaden i Hudiksvalls kommun.

Tonåringen sa då att mannen hade slagit ett knytnävsslag mot hennes arm. När mannen skulle gripas tog han tag i den ena polisens arm och gjorde ett benlås på den andra polisen.

Händelsen inträffade i januari, och rättegången hölls nyligen i Hudiksvalls tingsrätt. Under rättegången erkände mannen att han hade gjort våldsamt motstånd mot poliserna.

Däremot nekade han till att ha misshandlat sin styvdotter. Han uppgav att han bara hade tryckt henne ifrån sig för att hon försökte stänga bildörren, trots att han satt på huk vid passagerarsätet och klämdes av bildörren.

Den unga kvinnan hade dock fotograferat sin arm efter händelsen, och där syntes ett blåmärke. Dessutom vittnade en anhörig till kvinnan om att hon såg slaget.

Hudiksvalls tingsrätt dömer mannen för misshandel och våldsamt motstånd. Han döms till villkorlig dom och ska betala 5 500 kronor i skadestånd till den unga kvinnan.

Villkorlig dom innebär en prövotid på två år, och den dömde måste då sköta sig för att domen inte ska ändras.