Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skjuten i Ede

Strax efter klockan ett under natten till tisdagen fick SOS Alarm ett samtal från Ede i Nordanstig. En man är skottskadad och har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Förundersökning om försök till mord, alternativt mord, har inletts.

Polispatruller från Hudiksvall, Ljusdal och Söderhamn beordrades till platsen.
När patrull kom till platsen anträffades en skjuten man. Mannen, en 51-åring, fördes omedelbart till Hudiksvalls sjukhus för vård.

Utöver den skadade personen har även två andra män anträffats. Dessa personer, 43 respektive 52 år, har initialt gripits och kommer att förhöras avseende det inträffade.

Platsen för händelsen är avspärrad i avvaktan på att en teknisk undersökning skall genomföras. Ett skjutvapen, i form av revolver, har anträffats och tagits i beslag.

Den skottskadade mannen flyttades under natten från Hudiksvalls sjukhus till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Tillståndet för mannen är enligt landstinget kritiskt.

Alla tre inblandande är hemmahörande i Nordanstigs kommun.

Vid niotiden på tisdagen meddelade polisen att den tekniska undersökningen på plats är klar och att avspärrningarna på brottsplatsen är borttagna.

Polisen försöker nu få en samlad bild av händelsen och reda ut förhållanderna mellan de inblandade, om det finns fler inblandade och om det bor fler personer i det hus där skjutningen ägde rum.