Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Man ska sjunga för att det är kul"

Vill du sjunga i kör – trots att du varken har någon erfarenhet eller kan läsa noter, och kanske rentav saknar gehör? Inga problem. I Alla kan sjunga-kören i Edsbyn är alla välkomna.

– Här sjunger vi för att det är kul och vi mår bra av det, säger körledaren Emma Uddas.

I flera år har Emma Uddas hållit i en barnkör på Missionskyrkan. Och när hon träffade alla småbarnsmammorna insåg hon att det var fler än barnen som tyckte om att sjunga.

Så bestämde hon sig för att starta en kör även för ungdomar och vuxna. Det blev Alla kan sjunga-kören, inspirerat av Caroline af Ugglas kör med samma namn.

– Jag håller med henne om det, alla kan sjunga.

Sedan i våras har de sedan träffats, omkring ett tiotal personer, och sjungit tillsammans. En blandad repertoar har kören, med både visor, pop och musikalmusik. I den gemensamma Facebookgruppen kan alla körmedlemmar vara med och föreslå musik.

– Det är önskemål på "Run to the hills" med Iron Maiden just nu, vi får se om jag hittar den.

En av dem som anslöt sig till kören så fort hon fick chansen är Annika Petersson. Hon sjöng mycket när hon var yngre men nu räcker tiden inte till lika mycket längre.

Så sätter kören igång. Först med uppvärmningsövningar – därefter provar de på en trestämmig sång. Halva kören sjunger "Imse vimse spindel", andra halvan "Bä bä vita lamm" och Emma sjunger "Lilla snigel". Efter några varv slår hon av kören och de tystnar.

– Visst lät det bra? Ni kan ju sjunga stämsång också! Jättebra!