Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misshandlade sambo med kniv – döms till fängelse

En man i 50-årsåldern från Ljusdal döms till tre månaders fängelse efter att han slagit sin sambo i huvudet med baksidan av en kniv.

Det var i mars i år som mannen misshandlade sin sambo i en bekants lägenhet i Ljusdal.

Enligt kvinnan var båda två berusade vid tillfället och allt började med ett bråk när de skulle äta påskmat.

Efter bråket flydde kvinnan till en vän. Mannen följde efter henne dit, och slog henne i huvudet med baksidan av en kniv. Kvinnan uppgav att det gjorde fruktansvärt ont och att hon aldrig varit så rädd.

Läs även: Tonåringar som väntade på bussen attackerades och misshandlades

Mannen minns inte något om våld eller tjafs, men säger i tingsrätten att han inte tror att kvinnan talar osanning.

Kvinnan fick även skärskador på armarna. I tidigare förhör har hon hävdat att de orsakades av att mannen högg mot henne med kniven. I tingsrätten hade hon inte längre något minne av det, och därför döms mannen enbart för slaget med baksidan av kniven.

Mannen döms till tre månaders fängelse för misshandeln. Till straffet adderas även ytterligare 20 dagar i fängelse efter en tidigare villkorlig frigivning.

Läs även: Blåste på i 220 km/h genom Ljusdal – grät när han såg polisens film

Han ska även betala 22 000 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning samt för sveda och värk.

Mannen kommer att sitta kvar i häkte tills dess att domen vunnit laga kraft eftersom tingsrätten anser att det finns risk för att han annars begår ytterligare brott.