Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man körde med 2,21 promille – hävdade eftersupning

En man i 50-årsåldern från Bollnäs kommun döms till fängelse för grov rattfylla. Under rättegången nekade han till anklagelserna och hänvisade till eftersupning.

Efter att mannen suttit på en restaurang i Alfta och enligt egen uppgift druckit tre till fyra starköl körde han bil i ungefär två kilometer till en bekant. Vittnen som såg den berusade mannens bilfärd larmade då polis. När han togs av polisen hade han 2,21 promille alkohol i blodet.

Läs även: Man körde med 1,18 promille – ett par veckor efter att han förlorat körkortet

Under rättegången erkände mannen rattfylla, men nekade till grov rattfylla och påstod att han hade druckit whiskey efter bilfärden. Enligt mannen dröjde det ungefär 15 minuter från det att han kom fram tills polisen anlände. Men enligt ett vittne var det högst en minut.

Läs även: Notorisk trafiksyndare stoppades av polis – fick bilen beslagtagen

Tingsrätten dömer mannen till två månaders fängelse för grov rattfylla. Analysreslutaten från två urinprov talar emot mannens version om eftersupning. Rätten hänvisar även till att vittnen sett att mannen var kraftigt berusad redan innan bilfärden, att polisen inte hittade några spritflaskor i bostaden samt till vittnesuppgiften om att polisen anlänt nästan direkt efter att mannens bilfärd var avslutad.

Läs även: Man döms för vapenbrott – skyllde på polisen