Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man klämdes i lucka

Nya rutiner har införts sedan en förare blivit klämd i luckan till en flisbil i samband med leverans till Iggesunds Bruk.

Annons

Olyckan inträffade på onsdagen, förra veckan. Exakt hur olyckan gått till är oklart och föraren var ensam på platsen när den inträffade.

En traktorförare som passerade platsen upptäckte den fastklämde föraren och lyckades öppna luckan för att få loss mannen. Flisföraren fördes chockad till Hudiksvalls sjukhus med bland annat en skada på huvudet, men kunde skrivas ut dagen efter olyckan.

Under den gångna helgen har entreprenadföretaget som mannen jobbar åt, försökt att rekonstruera olyckan utan att lyckas. Luckan öppnas och stängs med hjälp av hydraulik men inga felaktiga delar har upptäckts. Företagets fordon kommer att servas för att undvika liknande olyckor i framtiden.

Föraren utförde ett reguljärt arbetsmoment när luckan gled igen och därför har företaget infört nya rutiner för att öka säkerheten. Förarna ska fortsättningsvis använda sig av en manuell säkring för att förhindra att bli klämda om luckan faller igen uppger företagets vd.

– Vi vill ju absolut inte att det här ska hända på nytt, säger den verkställande direktören till tidningen.

Händelsen är anmäld som en arbetsplatsolycka.