Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man kastade trasigt glas – skadade kvinna vid ögat

En kvinna fick sårskador vid ögat av det trasiga glaset. Mannen som kastade glaset åtalas nu för vållande till kroppsskada.

Under en kväll på Idrottsparken i Edsbyn såg en kvinna ett trasigt glas som låg på golvet. Hon tänkte ta upp det för att ingen skulle göra sig illa.

En man hann dock före henne och tog upp glaset. Strax efteråt kastade han iväg det så att kvinnan fick skador vid ögat och tvingades sy såren.

Händelsen inträffade i februari. Nu åtalas mannen för vållande till kroppsskada.

Läs även: Kvinna bet man i näsan på krogen

Mannen har sagt i polisförhör att han kastade glaset i golvet, och att kvinnan då fick glassplitter på sig. Han har sagt till polisen att det var onödigt gjort och att det inte var meningen att skada någon.

Läs även: Olagligt ha fiskbatong med sig på puben

Enligt den skadade kvinnan och vittnen ska hon i stället ha fått glaset kastat i ansiktet. Den drabbade kvinnan uppfattade situationen så att mannen inte siktade just mot henne, utan att han kastade glaset åt ett håll där det stod flera människor.

Händelsen kommer att tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt framöver.

Läs även: Man körde hem från krogen med 2,78 promille i blodet