Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Man kan ju inte gå och självdö"

Lite oro blandat med optimism.
Kim Lindgren och Johan Regnell är splittrade inför det varsel som drabbat den lilla familjen.

En isande försommarvind ilar längs Lötgärdesvägen i Marma. Inne i ett av husen står Kim Lindgren, 27, och bakar inför sonen Alexanders stundande ettårsdag. Födelsedagsbarnet vilar stadigt på pappa Johan Regnells arm. För bara ett dygn sedan fick de reda på att de varslas från sina jobb på Teleperformance.

Johan Regnell, 28, har jobbat på Teleperformance sedan 2010, Kim Lindgren två år längre.

– Vi är lite splittrade. Jag ser det kanske mer som något positivt, jag har varit där i fyra år och det är läge för något nytt. Jag gick in i jobbet med inställningen att göra det tills jag hittar något annat, säger Johan Regnell, som redan hunnit skicka sitt CV till potentiella nya arbetsgivare.

Kim Lindgren tycker att det känns tyngre.

– Det är lite jobbigt. Sedan 2008 har jag sett så många komma och gå, synd att vi alla får göra det i slutändan. Jag hade nog aldrig dragit mig därifrån om jag inte fått gå, säger hon.

A-kassa och föräldrapenning väntar för den lilla familjen, som inte tror att familjeekonomin ska komma i gungning. Huset var relativt billigt och de har inga jättelån.

Nu står nytt jobb står högst på önskelistan, att studera vidare lockar inte. Inte flytt heller. Men det blir tuffare i konkurrensen från forna kolleger, inser de.

– Jag hoppas att arbetsförmedlingen går in och tänker utbildning, något som kan leda någonstans. Jag har funderat på långtradarkörkort. Frågan är hur det blir nu när vi är så många i samma situation, säger Johan Regnell.

De känner båda att varslen är ett stort bakslag för Söderhamn som stad. Men de väljer att se framåt. På Lötgärdesvägen vankas trots allt ettårsfest med färgglada vimplar och tårta – en rejäl kontrast till tisdagens besked.

– Lite surt att det gäller oss båda. Men man får försöka se något positiv i det. Jag hade ju planer på att lämna Teleperformance redan innan, säger Johan Regnell.

– Vi är envisa bägge två, det har alltid gynnat mig. Man får se det som det är också. Det är bara att rätta till kragen och gå vidare, man kan ju inte gå och självdö, säger KIm Lindgren.