Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Män i kvinnliga poser visas på Broman

Bromangymnasiets medieelever arrangerar fotoutställningen Stötta manligt företagande med bilder av genusfotografen Tomas Gunnarsson.

Annons

Bilderna visar män i olika yrken där de framställs som om de vore kvinnor. En man lutar sitt ansikte mot handflatan och tittar in i kameran med längtansfull blick och med målade läppar. En annan man har handen mot höften likt en covergirl.

Eleverna har studerat genus i media under höstterminen. Bland annat har de gjort egna undersökningar av bilder i några lokaltidningar.

– Vi såg en enorm skillnad mellan män och kvinnor, säger medieeleven Michael Wikman, och det var där intresset för genusfotografen dök upp. Eleverna fick höra att utställningen Stötta manligt företagande fanns hos Region Gävleborg och frågade om de fick låna den under en vecka. Under vernissagen på onsdagen tog många chansen att se utställningen och delta i en tävling där man fick utse bästa bild.

– Vi har inte sett något liknande på vår skola tidigare, men ändå reagerade inte människorna så starkt som jag trodde, säger medieeleven Emelie Anderhök.

Utställningen visas i Bromangymnasiets kafeteria till och med nästa tisdag.