Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hotade personal på klinik – sa att han skulle hänga dem med skärp

Mannen mådde dåligt, svor och skrek efter sin medicin. Sedan sa han till personalen att den som kom in på hans rum skulle hängas med skärp.

Mannen i 35-årsåldern döms nu för fem fall av olaga hot. Händelsen inträffade i september förra året på en klinik i Söderhamns kommun.

Mannen sa att han skulle hänga den person som försökte gå in på hans rum. Hoten riktade sig mot fem personer i personalen på kliniken. Han kunde varken förneka eller erkänna gärningen under rättegången i Hudiksvalls tingsrätt.

Då mannen har återfallit i hotbrott under sin prövotid efter att han blivit villkorligt frigiven talar det för att mannen ska dömas till fängelse, bedömer tingsrätten. Men eftersom han genomgått stora förbättringar i sitt missbruk blir påföljden istället skyddstillsyn. Han ska även genomgå den vård och behandling som Kriminalvården anser lämplig.