Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hotade personal från socialtjänsten under hembesök

När personalen från socialtjänsten konstaterade att mannen var alltför berusad för att dottern skulle få vara hos honom blev han rasande. Nu döms han för hot mot tjänsteman och olaga hot.

Det var två personer från socialtjänsten som under ett hembesök hos mannen i Ovanåkers kommun utsattes för hoten i augusti förra året.

Mannen i 50-årsåldern ska ha trängt in en socialsekreterare i ett hörn, hållit upp en knuten näve och sedan hotat med slag. Han kommer själv inte ihåg händelsen. Eftersom hoten var riktade mot en tjänsteman som utövade sitt yrke rubriceras gärningen som hot mot tjänsteman.

Den andre personen från socialtjänsten utsattes också för hot, men eftersom den personen inte arbetade med den åtalade mannens barn bedöms brottet enbart som olaga hot.

Mannen döms till skyddstillsyn och ska fullfölja den vård som han redan har påbörjat.

Han ska även betala 5 000 kronor vardera i skadestånd till de två personerna från socialtjänsten.

Mannen står även åtalad för misshandel av en annan man. Eftersom målsägaren inte dök upp till huvudförhandlingen har den rättegången skjutits upp.