Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man häktad efter stölder i Edsbyn - var redan åtalad för liknande brott

En man i 30-årsåldern som greps i Edsbyn efter att ha snattat varor från en butik häktades på fredagen.

Det var vid lunchtid på tisdagen som två män i 30-årsåldern greps i Edsbyn efter att ha snattat varor på Ica. Bland varorna de misstänks ha stulit finns elektriska fotfilar, eltandborstar och andra skönhetsprodukter. Värdet föremålen var 999,20 kronor. Gränsen mellan brotten snatteri och stöld går vid ett värde på 1 000 kronor på det stulna godset.

- Det var naturligtvis en tillfällighet. Jag tycker att det skulle bedömas som stöld, för först stal de för 3 500 kronor på söndagen och sedan för 999,20 i samma butik på tisdagen, säger åklagare Micael Dahlberg.

Läs mer: Männen finns på övervakningsfilm där de ses stjäla andra varor

På fredagseftermiddagen häktades en av männen, på sannolika skäl misstänkt för stöld. Den andre mannen har släppts på fri fot.

- De behövde inte häktas på grund av utredningsskäl. Men för han som nu är häktad fanns det risk för fortsatt brottslighet, då han redan är åtalad för stöld på Jula i Gävle, säger Micael Dahlberg.

Det var personalen på Ica i Edsbyn som upptäckte stölden på tisdagen och grep männen, innan de larmade polis. Då tyckte personalen att de kände igen männen och genom att de tittade på övervakningsfilmen från söndagen upptäcktes den stölden.

- De kunde se vilken typ av varor de stal och eftersom de hade haft inventering bara några dagar innan kunde de lista ut mängden varor som stals. När de greps gjorde polisen husrannsakan hos den man som nu häktad och då hittade de alla varor som stals på söndagen, säger Micael Dahlberg.

Åtal ska vara väckt om en vecka, fredag 6 maj. Åklagaren ser bevisläget som mycket bra.

- Han som är häktad har erkänt och även den andre har erkänt lite halvhjärtat.