Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hade luftpistol på tåget – åtalas för hot mot passagerare och polis

Flera poliser var på plats på tågperrongen i Hudiksvall när mannen greps. Nu åtalas han för att ha hotat att skjuta en medpassagerare och uttalat hot mot en polis.

Vid 16-tiden den 25 april i år fick polisen ett samtal från en person som berättade att en man hade tagit fram ett pistolliknande föremål på tåget. Anmälaren berättade att mannen hade hotat att skjuta honom.

När tåget från Sundsvall rullade in i Hudiksvall fanns flera poliser på plats. Polisen hade sett till att perrongen var tom på människor och poliserna var redo att gå ombord.

Läs mer: Stort polispådrag på tågstationen

Tåget stannade och mannen var på väg ut när polisen drog ner honom på perrongen och satte handfängsel på honom. Under gripandet ska mannen ha sagt till en av poliserna att han skulle komma hem till honom och att han skulle passa sig.

I mannens väska hittade polisen en soft air gun med tillhörande ammunition.

Inuti väskan fanns också en cirka 20 centimeter lång specialsammansatt skruv med en ögla. Åklagaren hävdar att skruven är tänkt att användas som vapen.

Nu åtalas mannen för olaga hot, hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen. Han har sagt i polisförhör att han var berusad och inte minns vad som hände.

Läs även: Polis med draget vapen grep knivman

Han åtalas även för brott vid ett tillfälle i oktober 2015. Enligt åtalet sparkade han en polis på benen och sparkade omkring sig när poliserna omhändertog honom den gången. Han ska också ha haft kniv på allmän plats samma oktoberdag.

Åtalspunkterna mot mannen ska tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt inom kort.

Läs även: Polis bar ut biljettlös från tåget