Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gjorde inbrott på begravningsbyrå – misstänks ha förstört likkista

Under julhelgen misstänks en man ha brutit sig in på en begravningsbyrå i Bollnäs och förstört en likkista. Han ska också ha begått ett villainbrott. På nyårsdagen fortsatte stölderna i Örebro och nu åtalas mannen på flera punkter.

Annons

Tidigt på nyårsdagens morgon såg grannar en man vid en villa i Örebro och larmade polisen. Han kunde snart gripas eftersom hans spår syntes i snön.

Mannen, som är i 25-årsåldern, hade brutit upp dörren till garaget vid villan i Gamla Hjärsta i Örebro och försökte även ta sig in i villan genom att krossa en fönsterruta till källaren.

Han åtalas nu för stöld ur garaget och för försök till grov stöld eftersom han försökt ta sig in i själva bostaden.

Bara några dagar innan misstänks mannen ha begått liknande brott i Bollnäs.

På annandag jul ska han ha gjort inbrott på en begravningsbyrå där han bland annat stulit en yxa och förstört en likkista. Han åtalas också för stöld vid ett villainbrott, även där försök till grov stöld eftersom han försökte ta sig in i bostaden.

Åtalet gäller också ytterligare stölder, narkotikabrott och brott mot knivlagen.