Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gick in i bostad och stal bilnycklar – körde iväg med ägarens bil

På torsdagseftermiddagen ska en man ha gått in i en bostad i Nordanstigs kommun, stulit bilnycklarna och kört iväg med den boendes bil. Den stulna bilen påträffades senare på natten i Sundsvallstrakten, där mannen också kunde gripas.

Annons

När en kvinna skulle packa ur sin bil utanför sin bostad i Nordanstigs kommun på torsdagseftermiddagen observerade hon en man som klev ur en bil i närheten. Därefter fortsatte hon packa ur sina saker, låste bilen och gick in i bostaden.

Kort därefter upptäckte hon att bilen var borta.

Läs också: Efterlyst man åkte från polis och körde av vägen – i stulen bil

Enligt polisens uppgifter ska kvinnans dotter ha sett dörren öppnas och stängas till bostaden. Därefter upptäckte de att bilnycklarna som hängde på en krok i hallen var borta.

Den stulna bilen efterlystes och kunde senare på natten hittas i Sundsvallstrakten. En man som befann sig i närheten av bilen stämde överens med signalementet som kvinnan kunnat lämna och stoppades därmed av polisen. Vid visiteringen hittade de då bilnyckeln till den stulna bilen i mannens handske.

Läs också: Man misstänks för att ha kört drograttfull – i stulen bil

Polisen upptäckte även flera föremål i bagaget som inte tillhör ägaren till bilen, som misstänks vara stöldgods.

Mannen är gripen, misstänkt för stöld och egenmäktigt förfarande.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här