Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gick genom isen och drunknade

En man drunknade på söndagen efter att ha gått igenom isen i Skärasen. Räddningstjänsten kallades till platsen och efter någon timmes sökande hittades mannen i vaken.

Larmet om en befarad drunkning strax utanför Kårböle kom till SOS vid klockan 13 på söndagen. Enligt de första uppgifterna ledde spår på sjön fram till ett hål i isen.

En man som kom från orten och som ska vara väl förtrogen med skogstjärnen hade då varit försvunnen sedan söndagsmorgonen.

Räddningstjänsten sökte efter mannen med en flytbräda ovanpå isen. De hittade tidigt ett par handskar och en ryggsäck med fiskeutrustning på botten av tjärnen, som var ungefär tre meter djup på platsen.

Enligt räddningstjänsten fanns mannen sannolikt i vaken men de hade inget hopp om att finna honom vid liv när de kom till platsen. Både vanlig ambulans och ambulanshelikopter fanns dock på plats.

Dykare kom från Ljusdal för att hjälpa till med att söka efter mannen. Runt 14.30 hittade de mannens kropp. Han kunde då identifieras av anhöriga på plats.