Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man frias från kadaverbrott

En man fälls för att ha skräpat ner på sin egen fastighet. Däremot anses han inte ansvarig för djurresterna som någon annan dumpat där.

I augusti i fjol hittade miljö- och hälsoskyddsinspektörerna ryggrader från två stora djur och ett kohuvud på en fastighet i Hudiksvalls kommun. Fastighetsägaren har sagt att någon annan lämnat kadavren där, och han frias på den punkten av tingsrätten.

Däremot fälls han för nedskräpning eftersom det också fanns en hög blandade sopor på platsen. Under rättegången för en vecka sedan hävdade mannen att allmänheten ändå inte hade på hans fastighet att göra. Hudiksvalls tingsrätt anser det dock utrett att allmänheten har tillträde till platsen.

Fastighetsägaren döms även för att inte ha betalat fordonsskatten i tid. Han döms till 40 dagsböter på totalt 2 000 kronor.