Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man fick sjukersättning trots jobb

Nu riskerar Bollnäsbon att dömas för grovt bedrägeri och bidragsbrott.

Annons

För åtta år sedan beviljades mannen sjukersättning på halvtid efter en fysisk skada. Hans arbetsförmåga bedömdes vara nedsatt och han jobbade halvtid. Efter ett tag började han att extraknäcka och det jobbet uppgick så småningom också till närapå en halvtid.

Samtidigt som han i princip arbetade heltid fortsatte han att ta emot sjukersättning från försäkringskassan. Det upptäcktes och mannen åtalades för grovt bedrägeri och bidragsbrott. Enligt åtalet har han fått nära 330 000 kronor för mycket under tre och ett halvt års tid.

På onsdagen ställdes han inför Hudiksvalls tingsrätt. Mannen nekade till brott och hävdade att han trodde att han bara var skyldig att anmäla om hans arbetsförmåga förbättrats. Det ansåg han själv inte att den gjort, eftersom han fortfarande har ont av skadan.

Åklagaren anser att Bollnäsbon ska dömas till villkorlig dom och böter. Tingsrätten meddelar domen om två veckor.