Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man fick förklara kadaver i rätten

I augusti i fjol hittade miljö- och hälsoskyddsinspektörerna rester från djur på en fastighet i Hudiksvalls kommun. Vid en grusgrop fanns ryggrader från två stora djur och ett kohuvud.

Annons

På tisdagen ställdes fastighetsägaren inför Hudiksvalls tingsrätt, åtalad för brott mot foderlagen och nedskräpning. Åklagaren anser att slaktavfallet förvarats så att vilda djur kunnat komma åt det och utsättas för smittorisk.

Mannen nekade till brott och uppgav att det var en annan som dumpat resterna där, utan tillåtelse. På platsen fanns också en hög med blandade sopor. Åklagaren hävdade att allmänheten hade tillträde till platsen, och kanske ville promenera eller plocka svamp, något som mannen inte höll med om.

– Allmänheten har inget på min fastighet att göra. Jag skulle vilja se någon gå och plocka svamp där i grusgropen, sa han.

Tingsrätten meddelar domen om en vecka.