Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Män erkänner knarktransport

På måndagen ställdes två män, 22 och 24 år, inför rätta i Hudiksvall. De erkänner att de fungerar som knarkkurirer och hämtat 2,5 kilo cannabis i Malmö.

Det var snabba pengar som fick den tidigare ostraffade 24-åringen att nappa på 22-åringens förslag att de skulle åka till Malmö och ta med sig narkotika tillbaka till Hudiksvall.

- Han är i behov av pengar och faller för frestelsen att agera kurir, sade 24-åringens försvarsadvokat Thomas Krokström när han pläderade för sin klients sak.

Åklagaren anser att männen ska dömas till minst två års fängelse för grovt narkotikabrott. Enligt honom så har 22-åringen köpt haschpartiet för att sälja det vidare.

Försvarsadvokaterna argumenterade för att brottet inte är grovt.

22-åringens advokat K-G Myhrberg ansåg att det inte finns några bevis för att hans klient ska ha köpt knarket själv och att han tänkt sälja det vidare.

- Han har saknat all möjlighet att finansiera det här partiet, sade advokaten.

Männen får stanna kvar i häktet tills domen faller på måndag 25 maj.