Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms till fängelse för grov rattfylla – frun frias

Paret stod åtalade i Hudiksvalls tingsrätt efter att mannen kört bil rattfull och utan körkort. Kvinnan åtalades för medhjälp till sin makes brott.

Det var i september förra året som mannen i 65-årsåldern körde bil i Söderhamns kommun trots att han hade druckit öl och dessutom saknar körkort. Vid ett blåstest uppmättes alkoholkoncentrationen till motsvarande 1,6 promille.

Läs även: Man körde till systembolaget med 2,64 promille – döms till fängelse

Mannen erkände brotten och döms för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Eftersom han dömdes för liknande brott i januari och september blir påföljden två månaders fängelse.

Frun, en kvinna i 60-årsåldern, stod även åtalad för tillåtande av olovlig körning samt för medhjälp till grovt rattfylleri. Hon nekade till brott och hävdade att hon på grund av berusning inte minns några detaljer från dagen.

Tingsrätten frikänner henne från alla anklagelser eftersom hon inte anses ha kunnat förhindra sin makes brottslighet vid tillfället, på grund av att hon var så berusad.

Läs även: Krockade moped med bil – döms för grov rattfylla

Paret får även tillbaka den bil som beslagtogs av polisen.

Premium: Vansinneskörningar vi minns – här är hela listan