Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms för vapenbrott – skyllde på polisen

Mannen hade totalt 84 patroner till tre olika vapen förpackat i påsar i sitt kök i Bollnäs kommun. Nu döms han för brott mot vapenlagen och en rad andra brott.

Mannen i 60-årsåldern nekade till vapenbrottet i Hudiksvalls tingsrätt och hävdade att ammunitionen visserligen tillhörde honom, men påstod att polisen tidigare beslagtagit patronerna och sedan glömt kvar dem i bostaden utan hans vetskap.

Tingsrätten finner det utrett att ammunitionen uppenbarligen inte har beslagtagits i något annat ärende och dömer mannen för vapenbrott.

Mannen döms även för brott mot knivlagen, tre fall av grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Detta efter att han bland annat kört bil med cannabis och amfetamin i kroppen och vid samma tillfälle även hade en 20 centimeter lång kniv i bilen.

Mannen har tidigare vid flera tillfällen dömts för liknande brottslighet. Vid huvudförhandlingarna i tingsrätten sa mannen att han vill ha stöd och hjälp för att komma ifrån sitt missbruk. Därför blir påföljden skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att han ska genomgå den vård och behandling som Kriminalvården bedömer som lämplig.