Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms för datorsex med barn

Nätkontakterna mellan mannen och flickan pågick i månader. Nu döms han för att ha sexofredat henne.

Flickan i mellanstadieåldern och mannen i 30-årsåldern fick kontakt med varandra via en hemsida på internet. Flickan har berättat att hon mådde dåligt och sökte vänner på nätet. När flickans mamma upptäckte att hon hade kontakt med en vuxen man förbjöd hon det.

Men efter ett tag sökte flickan kontakt med mannen igen. Deras samtal och skriftväxling innehöll även sexuella inslag och via kameran på datorn visade mannen visade sin penis och onanerade inför flickan. Han fick henne också att skicka en nakenbild på sig själv. De sexuella kontakterna ska ha pågått i mellan sex och åtta månader i fjol.

Mannen, som är från Söderhamns kommun, har hävdat att flickan var med på det. Men Hudiksvalls tingsrätt anser det uppenbart att en flicka i den åldern inte kan samtycka till så förhållandevis avancerade sexuella kontakter. Han döms därför för sexuellt ofredande.

Mannen har sagt att han mentalt är som en tonåring och att han blev lite kär. Rätten konstaterar också att han har ett psykiskt funktionshinder. Han döms till skyddstillsyn, alltså övervakning, och ska genomgå en psykoterapeutisk behandling. Han ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till flickan.