Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man blev klämd under lastbil

(Uppdaterad kl 15.15) En 53-årig man från Färila skadades i huvudet och höften i en olycka på Norrkämsta industriområde i Ljusdal på onsdagen.

Annons

Mannen, som arbetar som entreprenör, hade vid lunchtid hyrt in sig i en verkstad på industriområdet i Norrkämsta för att reparera sin servicelastbil. Han hade hissat upp bilen med en domkraft, när något hände och domkraften gav vika. Mannen fick skador i huvudet och höften när lastbilen föll ner, men han blev inte fastklämd. Personal på platsen rusade till för att hjälpa honom och för att larma. Mannen hade då själv lyckats kravla sig fram från platsen under lastbilen.
Räddningstjänsten i Ljusdal var först på plats och gav första hjälpen innan närmaste ambulans, den från Delsbo, kom fram.
Man hade i inledningsskedet kallat på helikopetern från Östersund, då man trodde att mannen skulle behöva vård på Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Men efter att han förts i ambulans till akuten i Ljusdal avbeställdes helikoptern och mannen fördes vidare i ambulansen till sjukhuset i Hudiksvall. Därifrån meddelades det under eftermiddagen att mannen var allvarligt skadad och hade blivit inlagd på vårdavdelning.

Annons