Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas för våld med yxskaft

Mannen blev arg och slog en bekant i huvudet med ett yxskaft.

I våras var några personer hemma hos en Bergsjöbo i 30-årsåldern. De drack alkohol och det blev en del tjafs mellan Bergsjöbon och en bekant, som dessutom råkade välta en blomkruka. Han blev då attackerad av Bergsjöbon och har berättat att han fick ta emot flera slag över huvud, rygg och armar med ett yxskaft.

Den misshandlade sökte hjälp hos en granne som ringde efter ambulans. Grannen har i polisförhör berättat att hon öppnade dörren och nästan fick en chock när hon såg blodet rinna från mannens huvud och ner över hans ansikte.

Mannen fick två jack i huvudet, tio respektive fyra centimeter långa. Han fick också bulor i huvudet och blåmärken och sår över kroppen av misshandeln.

Nu åtalas Bergsjöbon vid Hudiksvalls tingsrätt för grov misshandel. Bergsjöbon har erkänt att han har misshandlat mannen, men anser att det inte ska räknas som grov misshandel. Han har i polisförhör sagt att han själv var "rejält berusad", kände sig provocerad och hade försökt få iväg den andre från sin bostad. Han har medgett att han slog honom med yxskaftet, men har uppgett att det var i självförsvar och endast handlade om två slag, varav ett i huvudet.

Händelsen kommer att tas upp i en rättegång framöver. Grov misshandel är ett brott som kan ge mellan ett och sex års fängelse.