Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas för krock med villa

Han hävdar att en annan person körde olycksbilen i Gnarp.

Den 6 augusti i fjol körde en bil in i en trädgård i Gnarp och krockade med bostadshuset.

Nu åtalas en man i 20-årsåldern för att ha kört fordonet. Enligt åtalet hade han 1,66 promille alkohol i blodet vid tillfället. Han saknade dessutom körkort. Brottsrubriceringarna är grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

I åtalet lyfter åklagaren fram att körningen inneburit en fara för trafiksäkerheten, både med tanke på den höga alkoholkoncentrationen och för att föraren kört omkull en stolpe och kört genom ett staket innan kollisionen med husväggen.

Mannen har i polisförhör nekat till brott. Han har sagt att en okänd person körde bilen, och att föraren sprang därifrån efter krocken.

Två vittnen som var på plats vid händelsen väntas kallas till den kommande rättegången i Hudiksvalls tingsrätt.

Den åtalade anklagas också för att ha kört narkotikapåverkad i Västernorrland en månad innan huskrocken. Han åtalas även för att ha i mars i år gjort ett inbrott tillsammans med en annan ung man i Bergsjötrakten och för att ha stulit en moped.