Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas för knarkhandel på nätet

Mannen utnyttjade sin brors och mammas adresser för smuggelpaketen. Nu åtalas han för knarkhandel för drygt 200 000 kronor.

Medan sambon var på jobbet ordnade han med försäljningen av tabletter via sin dator. Sedan paketerade han varorna som skulle iväg. Så har 34-åringen från Söderhamns kommun själv berättat i polisförhör.

Nu åtalas han för att ha smugglat in knark, dopningsmedel och läkemedel i landet och sålt till andra via internet. Åklagaren hävdar att mannen tjänat drygt 214 000 kronor på sina olagliga affärer under fjolåret.

Det hela började nystas upp efter att ett paket stoppats av tullen förra våren. Paketet var adresserat till 34-åringens bror, som dock nekade till att ha beställt tabletterna. Efter det började polisen att titta närmare på 34-åringen och hans kontakter på internet. Vid en husrannsakan fann man bland annat en väska med droger, kuvert, påsar, kanyler och en elektronisk våg.

Enligt åtalet har mannen beställt narkotika från Pakistan, Indien och England. Han ska också ha beställt dopningsmedel till sin mammas adress, men även det paketet fastnade i tullen på Arlanda i somras.

34-åringen åtalas nu för narkotikabrott, dopningsbrott, brott mot lagen om handel med läkemedel, försök till dopningsbrott, narkotikasmuggling samt smuggling. Han riskerar att dömas till fängelse om han fälls. Även hans bror, som bor utanför landskapet, åtalas för ringa narkotikabrott.

I förhör har 34-åringen endast erkänt delar av det han anklagas för. Han har sagt att han har sålt narkotikaklassade tabletter och läkemedel, men bara i mindre skala.

Åklagare Peter Olofsson, som åtalat mannen, tycker att handeln med droger på internet är ett stort problem.

– Här finns det vanliga unga som köper knark utan att vi ser det. De kan använda sig av betaltjänster som inte går att spåra och krypterad e-post. De behöver inte ens gå utomhus.