Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man allvarligt skadad i olycka på E4 – bilen voltade av vägen

Tidigt på onsdagsmorgonen inträffade en singelolycka med en personbil på E4 mellan Njutånger och Enånger.

Det var vid 04-tiden på onsdagsmorgonen som en singelolycka inträffade.

Räddningstjänst, polis och tre ambulanser larmades ut till olyckan som ska ha skett i södergående körfält på E4, i höjd med Boda mellan Njutånger och Enånger.

Det är ännu okänt hur olyckan har gått till, men enligt uppgift ska bilen ha kört in i en vägtrumma, voltat och hamnat närmare 15 meter från vägen.

I bilen färdades två män i 40-årsåldern och en man i 70-årsåldern.

– Det verkar ha varit en allvarlig olycka. Det var tre personer i bilen, en kunde ta sig ut självmant, de andra två blev fastklämda, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen, och fortsätter.

– Bilen har gått av i terrängen och hamnat i sankmark ett tiotal meter från vägen.

Alla tre personer fick föras med ambulans till Hudiksvalls sjukhus. Enligt en rapport från sjukhuset ska den äldre mannen ha skadats allvarligt och har lagts in på vårdavdelning. De andra två männen klarade sig undan med lindriga skador. Båda har lagts in på sjukhus för vård.

Under räddningsarbetet stängdes E4 av men vid 05-tiden kunde trafiken rulla igen. Omkring 100 meter av viltstängslet och fem stolpar av vajerräcket skadades av olyckan.

Enligt polisen var föraren nykter och det finns ingen misstanke om brott.