Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man allvarligt skadad efter björnattack

(Uppdaterad 18.22) En 55-årig man ska ha skadats allvarligt av en björn mellan Kilafors och Holmsveden. Björnen har skadeskjutits och eftersök kommer att göras på söndagen.

Strax efter klockan 14 hittades mannen i ett skogsområde mellan Kilafors och Holmsveden. Han hämtades av sjukvårdspersonal i skogen. Enligt landstinget Gävleborg har mannen fått allvarliga skador och har lagts  in på en vårdavdelning. Mannen är hemmahörande i Bollnäs.

Mannen ska ha sårskador. Han var vid medvetande när han hämtades av ambulans.

Björnen ska ha skadeskjutits och enligt polisen kommer eftersök att ske under söndagen. Eftersöket kommer att göras med hjälp av specialutbildade jägare och hundar.  

Den skadade mannen jagade i området, strax norr om Holmsveden, när han blev attackerad. Det är ännu oklart hur attacken har gått till. Enligt TT har mannen kunnat larma sina jaktkompisar efter olyckan. De kunde i sin tur hjälpa räddningstjänsten att hitta fram till platsen.

Räddningstjänsten larmades vid 13.30-tiden om att en man attackerats av en björn i skogen mellan Kilafors och Holmsveden. Räddningstjänsten, polis och ambulans åkte ut till området. Vid 14.30-tiden meddelade räddningstjänsten att mannen är hittad.

– Ambulansen ska hämta honom, säger Lars-Åke Svärd, insatsledare på räddningstjänsten.

Från början var planen att räddningstjänsten skulle söka efter mannen med en bandvagn. Men terrängen var för svårframkomlig. Polisen tog till slut beslutet att låta fyra personer gå in med en bår och hämta mannen.

Det är oklart hur pass skadad mannen är. Det är även oklart om björnen är skadeskjuten.

Larmet kom till SOS strax efter klockan 13 på lördagseftermiddagen.