Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma slog sin nioåring

Det nioårige barnet ville inte att dess mamma skulle följa med till idrottsundervisningen och var motsträvigt. Då fick barnet en örfil av sin mamma. Nu har mamman dömts för brottet.

Annons

Vid rättegången som nyligen ägde rum i Hudiksvalls tingsrätt berättade kvinnan att barnet var motsträvigt när de skulle gå till idrottsundervisningen den aktuella dagen i januari. När barnet satte sig i en snödriva tog hon tag i dess kläder, men tappade taget om plastjackan och kom åt barnet i ansiktet.

Men i det inspelade förhöret med barnet berättades en annan historia. Barnet sa att mamman först drog i jackan och sedan utdelade en örfil. Barnets berättelse får stöd av ett vittne, en fritidsledare som träffade mamman och barnet efter händelsen. Vittnet berättade att barnet var väldigt ledsen och sa att mamman hade utdelat ett slag. Vittnet sa även att denne frågade mamman om det stämde och att mamman då erkände.

Nu har kvinnan dömts för brottet. I tingsrättens dom står att barnets berättelse är trovärdig och ger inte intryck av att innehålla några överdrifter. Barnets berättelse får dessutom stöd av vittnet. Tingsrätten dömer därför mamman för misshandel till 50 dagsböter á 50 kronor, totalt 2 500 kronor.