Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma dödshotade handläggare – och misstänks för bilstöld

En kvinna i 30-årsåldern ska under förra veckan ha hotat en tjänsteman på socialtjänsten i Hudiksvall till livet.

Annons

Det var vid 14-tiden på torsdagen som en kvinna i 30-årsåldern, bosatt på en ort i Hudiksvalls kommun, ska ha dödshotat en tjänsteman på socialtjänsten i Hudiksvall. Tjänstemannen är handläggare för ett ärende gällande placerade barn, till vilka den misstänkta kvinnan är mamma.

Hotet ska ha utförts via telefon, och kvinnan misstänks för hot mot tjänsteman.

Under fredagen, då husrannsakan skulle ske hemma hos den misstänkta kvinnan, påträffades två unga män som visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. De ska också ha luktat starkt av hasch. De båda männen, båda i 25-årsåldern från Söderhamn respektive Bergsjö, misstänks för ringa narkotikabrott för eget bruk.

I samband med husrannsakan gjordes även en husrannsakan i en bil i närheten av den misstänkta kvinnans bostad. Vid en slagning visade det sig att registreringsskyltarna satt på fel bil, och att bilen i fråga stals i Sollefteå den 20 december. Målsägare till bilen är en man i 45-årsåldern från Nyland. Samma kvinna som hotat en tjänsteman på socialtjänsten i Hudiksvall misstänks för bilstölden.