Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten förlängde sitt kontrakt med LBK

Lagom till säsongsupptakten kom målvakten ut från LBK:s klubbstuga – med ett nypåskrivet treårskontrakt.

– Man måste ju vara försäkrad när man ska träna, säger han med glimten i ögat.

På tisdagseftermiddagen var det dags för säsongsupptakt i Ljusdals BK efter en månads vila. Målvakten Jonas Svensson gick från klubbstugan direkt till omklädningsrummet. Med sig hade han ett nytt treårsavtal med sin moderklubb.

– Jag har varit med på detta länge, så det har varit ganska klart fast jag inte har skrivit på förrän nu, säger den 30-årige målvakten, som stått för den ena starka insatsen efter den andra under de senaste säsongerna.

2009 flyttade Jonas Svensson tillbaka till Ljusdal efter att ha representerat Sandviken och Hammarby. Således har det nu blivit fem säsonger som hemvändare i moderklubben.

– Det finns saker som föreningen (LBK) måste bli bättre på, och vi vet ju inget innan vi sett något resultat. Men jag gillar målbilden som finns, både på kort och på lång sikt, säger han.

Under den senaste månaden har spelarna varit lediga. Jonas Svensson har försökt att ta det så lugnt det bara går.

– Man måste försöka nyttja den här månaden, den behövs för att vila kroppen, säger han.

Det första passet handlade om en lägg joggingtur på 45 minuter.

Tar du någon av utespelarna i löpning?

– Ja, om jag skulle behöva så gör jag det, säger Jonas Svensson.

Klubb- och sportchefen Magnus Persson gläds åt att en spelare som starkt förknippas med Ljusdals BK kommer att stanna i klubben.

– Han (Jonas Svensson) aviserade tidigt att han ville vara kvar. Anledningen till att det dragit ut på tiden är att vi behövde prata lite detaljer i kontraktet och om framtidsvisionerna. Det känns jätteskönt att det är klart nu, säger han, och meddelar samtidigt att ett år har lagts till på Mattias Sands kontrakt. Försvararen var redan innan klar för en fortsättning över kommande säsong, och är nu LBK-spelare även över säsongen 2015/2016.