Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälen räknar ner dagarna – Snart är världseliten på plats

/
  • Lindvallen är platsen där den stora slalomtävlingen kommer att äga rum.
  • Jonas Bauer intervjuas i botten på Ullabacken i Lindvallen.

En knapp vecka återstår innan det är dags att öppna portarna för vinterns stora avslutning för Sveriges alla alpinåkare.
Bland andra så kommer världens bästa slalomåkare att vara på plats.

Annons

Sälen Winter games äger rum den 13 - 17 april med den alpina tävlingen Ski funtastic i fokus. Ski funtastic i Lindvallen har en gedigen historia och ses av många som den stora säsongsavslutningen. I alla år har tävlingens startlista innehållit många extremt namnkunniga åkare.

– Vi har ett väldigt tajt samarbete med Svenska skidförbundet. Sen tror jag att man som åkare uppskattar att vara här, det är roligt att få träffa unga skidåkare. När eliten och ungdomarna är på morgonskidåkning tillsammans så lyser proffsen lika mycket som ungdomarna gör, säger Jonas Bauer, destinationschef på Skistar Sälen.

Läs mer: Så laddar Sälens alpina talanger inför avslutningen

Onsdag och torsdag 13-14 april drar Sälen Winter Games igång med tävlingarna Mr & Miss Ski Funtastic GS FIS, storslalomtävling där Sveriges bästa tjejer och killar tävlar.

– Det är inte bara i Lindvallen som vi kommer att hålla evenemang, syftet är att men ska få prova på alla typer av alpina grenar. I Tandådalen kommer vi att köra finaler i Swedish slopestyle tour och Swedish snowboard series. Vi kommer att köra en slalomtävling i en velodrom-bana som kallar för "Banked slalom", främst för snowboardåkare, säger Fredrik Rydén, försäljnings- och marknadschef.

Fredag 15 april är det Mr Ski Funtastic (tidigare Mr Lindvallen) och lördag 16 april är det tjejernas tur att tävla i Miss Ski Funtastic (tidigare Miss Lindvallen). Även i år går juniortävlingen Ski Funtastic Jr på söndagen, 17 april.

– Tänk dig att, som ungdom eller junior, få komma till en tävlingsarena för första gången – Stort speakerpådrag, storbildsskärm i botten, proppfullt med publik och en sponsorby runt alltihop. Sen när du är klar med din tävling så kommer dina idoler och åker i samma backe, säger Jonas Bauer.

Mer läsning