Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måltjuven: Ljusdal är tunga att möta

Niklas Eriksson hade gjort 41 mål inför mötet med Ljusdal. Men hans ledningsmål mot Ljusdal räckte inte. Det blev förlust med 6-2.

– De var starkare ju längre matchen gick. Vi orkade inte riktigt, säger han.

Ljusdal, med 15 dagars uppehåll bakom sig, fick det svettigt i inledningen av sin första kvalmatch mot Katrineholm. Hemmalaget satte fullt tryck, och målfarlige Niklas Eriksson låg bakom det mesta.

– De var nog lite chockade av att vi gick på så hårt offensivt i början, det var ju vår plan också, säger han.

Det var också Katrineholms specielle målspottare som gav sitt lag ledningen med sitt 42:a mål för säsongen med ett kanonskott, efter att Ljusdal slarvat på mittplanen.

– Det gick fort, de tappade bollen och jag kom i fart och fick en fin boll av Johan Jansson och fick på ett bra skott som satt perfekt. Till och med Jonas Svensson sa att det var otagbart, säger han.

Men efter paus, så tog Ljusdal över matchen och kunde - efter Kalle Mårtenssons 3-1 mål – kontrollera händelserna när hemmalagets energi gått ur.

Var det kanske elitserietempot som gav utslag för Ljusdal till slut?

– Ja, kanske det. Vi fick svårare och svårare att få tag på bollen i den andra halvleken. Vi hade motvind också i andra, och även där märktes att den påverkade Ljusdal mindre, säger Eriksson.

Och 23-åringen tror att Ljusdal genom premiärsegern nu stärkt sina aktier för elitseriespel nästa säsong.

– Nu har jag inte så mycket koll på de andra lagen, men jag tycker de känns tunga att möta. De har flera skridskostarka spelare och ett högt bolltempo när de får igång det. Om de spelar runt på många spelare som i den andra halvleken blir de nog svårstoppade, säger Eriksson.