Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målskytten återvänder till Hälsingefotbollen

Säsongen 2012 gjorde han 15 mål för Bollnäs i Hälsingefyran.
Efter en och en halv säsong i Norrby återvänder Christoffer Lindberg till Hälsingland.
– Det känns rätt för mig, säger 20-åringen som skrivit på för Hudiksvalls FF.

Christoffer Lindberg gjorde stor succé i Bollnäs i division 4 säsongen 2012. 15 mål gav honom en andraplats i skytteligan.

Norrby fick upp ögonen för den unge talangen och under säsongen 2013 gick flyttlasset ner till Borås.

– Det började jättebra där nere. Jag fick spela varje match på hösten och vi gick upp i ettan. Sen den senaste säsongen blev klart tuffare. Det var hård konkurrens i laget men jag presterade när jag fick chansen, säger Christoffer Lindberg som dock inte lyckades ta en ordinarie plats i truppen när klubben avancerat i seriesystemet, detta trots mål redan i division 1-debuten.

– Jag fick lite för lite speltid och därför tyckte jag att det var dags att röra på mig, säger han.

Nästa vecka flyttar Christoffer Lindberg hem till Hälsingland. Hudiksvalls FF blir ny klubbadress och kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

– Jag har bra koll på laget och känner många i truppen sedan tidigare. Det är lite blandade känslor att flytta men det känns bra och spännande ändå, säger Christoffer Lindberg.

I HuFF ska han främst bidra med fart och fläkt i offensiven. Det är som kantspelare han känner sig mest bekväm.

– Jag föredrar kanten men kan spela anfallare också. Mina styrkor är snabbheten och att jag jobbar hårt för laget.

Hur har du utvecklats under tiden i Norrby?

– Det är stor skillnad mot tidigare. Jag har blivit tuffare, fått ett annat tänk på planen att göra allt fortare. Det har gått framåt helt enkelt.

Hudiksvalls FF ser positivt på att ännu en pusselbit i lagets offensiv är på plats till kommande säsongen.

– Christoffer tränade med oss 2012 innan han flyttade till Norrby och vi tror mycket på honom. Han kan bli en viktig kugge i vårt lag och vi tror att han passar bra in i vårt spel, säger klubbens sportansvarige Härje Lindgren.