Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målrikt när playoff avgjordes

Det blev en rejält målrik match när Tierp och HHC gjorde upp om platsen till playoff 2.

Det var hemmalaget HHC som stod för den absolut största delen av målfabrikationen. Segersiffrorna 8–2 (3–0, 2–1, 3–1) talar sitt tydliga språk om dominansen.

Nu är HHC klart för playoff 2. Vilket motstånd man stöter på där lottas under måndagsförmiddagen.

– Skönt att gå vidare får man säga. Det blir spännande att se vilka vi får möta, men jag har faktiskt lite dålig koll, säger tvåmålsskytten Adam Seydlitz.

Även om HHC spelat tre matcher mot Tierp på kort tid, är det inte ett tröttkört HHC som spelar vidare nästa vecka.

I tredje matchen mot Tierp satte man högsta fart redan från början.

Redan fyra minuter in i första perioden krutade Lars Lundin på ett slagskott i powerplay som Pontus Wernerson Libäck styrde in bakom Tierpmålvakten Viktor Östlund.

Bara minuter senare hade Magnus Larsson och Magnus Nilsson varsitt stolpskott innan Adam Seydlitz, helt omarkerad, kunde lyfta in 2–0 efter en kvart.

– Jag fick en väldigt bra pass av "Linkan" på det första målet, säger Seydlitz.

En och en halv minut senare tryckte lagkaptenen Magnus Nilsson in 3–0, som stod sig perioden ut.

I andra perioden fick Tierp hopp genom 1–3-målet av Tomas Berlin, men det släcktes snabbt sedan Adam Seydlitz och Pontus Wernerson Libäck både gjort sina andra mål i matchen. 5–1 var ställningen inför sista perioden.

– Det blev lite virrigt när reducerade så det var viktigt att vi fick 4–1-målet. Jag stod rätt placerad där, säger Seydlitz.

Väl i sista perioden reducerade Tierp men efter en enorm urladdning kunde HHC till slut vinna med 8–2.

– Vi hade bättre självförtroende efter första segern. Sedan var vi piggare än Tierp, vi märkte redan i går att de började bli trötta, säger Adam Seydlitz som nu fick vara med att slå ut sin gamla klubb Tierp ur slutspelet. Det blev också lite tugg mot sina gamla lagkamrater ute på isen.

– Det är som det är, lite gliringar är sånt det ska vara, säger Seydlitz.