Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maln får fem busshållplatser

I år investerar kommunen 10 miljoner kronor i asfalteringar, gång- och cykelvägar och parkeringar samt busshållplatser på Maln.

I början på februari berättade tidningen om kartläggningen av kommunens vägnät som tekniska nämnden beställt. Rapporten var ingen rolig läsning för ledamöterna. Det skulle kosta långt över 100 miljoner kronor att återställa och underhålla Hudiksvalls vägnät.

Så mycket pengar har kommunen inte, men i år investeras 10 miljoner kronor i vägnätet, varav tre miljoner avsätts till asfalteringar.

– Vi gör prioriteringar utifrån rapporten, säger tekniska nämndens ordförande Håkan Rönström (M).

Kartläggningen visade att en tredjedel av vägarna är så dåliga att de riskerar att fördyra återställandet, jämfört med det vanliga underhållet. Rapporten rekommenderade att åtgärda de vägarna omedelbart. Dessutom bör 11 procent av övriga vägar åtgärdas inom ett år för att inte hamna i den första kategorin.

Han tillägger att gatusektionen samarbetar med va-avdelningen, till exempel passar man på att asfaltera om det ändå ska bytas ledningar någonstans.

Ytterligare tre miljoner satsas på Hällvägen i Näsviken, parkerings- och cykelplatser utanför Brandgaraget i Hudiksvall och busshållplatser på Maln.

– Det blir fem hållplatser på Maln, som nu anses vara en tätort, säger Håkan Rönström.

Resterande pengar, fyra miljoner kronor, vill man satsa på gång- och cykelvägar. Det gäller Östanbräck-Sanna, Bergsjövägen till Tunbylänken, som man hoppas ska bli klar efter sommaren, samt Överbergevägen till den nya förskolan i Idenor.

I veckan togs ärendet upp i tekniska nämnden som godkände förslaget till gatuinvesteringar.