Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmström uppåt … i fjärde semifinalen

Falun åkte till Göteborg stärkta av två raka i helgen. Men i den fjärde semifinalen tog Patrik Malmström och Pixbo befälet.

Annons

Det blev tvärnit inför drygt sexhundra åskådare i Wallenstam Arena, och utjämnat till 2–2 i semifinalserien.

Pixbo vann nämligen med klara 4–0.

– Jag tyckte Faluns lirare såg lite slöa ut, det saknades liksom energi där. De vaknade till först i tredje perioden, men då hade vi bra koll, säger Alftasonen Patrik Malmström, mycket nöjd efter den fjärde semifinalen.

– I kväll hade vi en betydligt bättre defensiv än i tidigare matcher, samtidigt som vi även kunde hota framåt. Vi satte bra tryck redan i första perioden, och hade mest oflyt som inte fick in något mål där.

Matchens första mål kom i stället först 16 minuter in på andra perioden, när Falun fokuserade på at protestera mot ett domslut och Patrik Malmström lade ett snabbt frislag till Lars-Göran Nilsson som piskade in 1–0.

– Det kändes lite som om luften gick ur Falun redan där, säger Malmström.

När Pixbo drog in två snabba till 4–0 direkt i tredje perioden, då blev det för tungt för Falun att komma igen.

– De har kört hårt med två femmor i flera matcher, kanske det spelar en viss roll, säger Patrik Malmström, som ser fram emot torsdagens bortamatch.

– Vi åker redan på onsdag för bästa laddning, och hoppas såklart fixa matchboll. Det blir en rätt viktig match.

I Falun fick Alftaexporten Ciya Hajo spela sporadiskt, precis som i de senaste matcherna.

Men efter den bleka insatsen i Göteborg kanske hans tredjeformation får mer utrymme i den femte semifinalen?