Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmström uppåt … i fjärde semifinalen

Falun åkte till Göteborg stärkta av två raka i helgen. Men i den fjärde semifinalen tog Patrik Malmström och Pixbo befälet.

Det blev tvärnit inför drygt sexhundra åskådare i Wallenstam Arena, och utjämnat till 2–2 i semifinalserien.

Pixbo vann nämligen med klara 4–0.

– Jag tyckte Faluns lirare såg lite slöa ut, det saknades liksom energi där. De vaknade till först i tredje perioden, men då hade vi bra koll, säger Alftasonen Patrik Malmström, mycket nöjd efter den fjärde semifinalen.

– I kväll hade vi en betydligt bättre defensiv än i tidigare matcher, samtidigt som vi även kunde hota framåt. Vi satte bra tryck redan i första perioden, och hade mest oflyt som inte fick in något mål där.

Matchens första mål kom i stället först 16 minuter in på andra perioden, när Falun fokuserade på at protestera mot ett domslut och Patrik Malmström lade ett snabbt frislag till Lars-Göran Nilsson som piskade in 1–0.

– Det kändes lite som om luften gick ur Falun redan där, säger Malmström.

När Pixbo drog in två snabba till 4–0 direkt i tredje perioden, då blev det för tungt för Falun att komma igen.

– De har kört hårt med två femmor i flera matcher, kanske det spelar en viss roll, säger Patrik Malmström, som ser fram emot torsdagens bortamatch.

– Vi åker redan på onsdag för bästa laddning, och hoppas såklart fixa matchboll. Det blir en rätt viktig match.

I Falun fick Alftaexporten Ciya Hajo spela sporadiskt, precis som i de senaste matcherna.

Men efter den bleka insatsen i Göteborg kanske hans tredjeformation får mer utrymme i den femte semifinalen?