Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmström: Det egna agerandet fällde kommunalrådet

Det blev till slut för mycket. På förmiddagen idag meddelande Ovanåkers kommunalråd, Björn Mårtensson (C) att han avgår.

Det var hotet om ett extrainsatt kommunfullmäktige där en misstroendeomröstning skulle genomföras mot Björn Mårtensson, som fällde avgörandet.

Samtidigt ska man komma ihåg att det är Björn Mårtenssons och centergruppens eget agerande som har lett fram till ett hot om en misstroendeomröstning.

De har grovt missbedömt allvaret i situationen efter att kommunalrådet körde rattfull. Det gick inte att gå tillbaka till jobbet som att inget hade hänt. Grovt rattfylleri är ett för allvarligt brott för det.

Förtroendet bland hans allianskollegor var därmed förbrukat. Han hade ingen majoritet bakom sig längre. I det läge som Ovanåkers kommun befinner sig i är det inte möjligt att sitta kvar i minoritet. Det är inte att ta ansvar för kommunen.

Med ett annat agerande hade han kanske kunnat sitta kvar. Nu blir det inte så.

Och den viktiga frågan nu är naturligtvis vad som händer i Ovanåker. Kommer det att bli en majoritetsledning igen? Och om det sker, med vilka partier?